“Saya Peniaga SME…Ada Yang Lebih Mal4ng” – Harith Iskander

Pelawak Harith Iskander akui terk3san dengan kemeros0tan ekonomi dalam bidang Perniagaan Kecil dan Sederhana (SME) ekoran kris1s C0VID-19 yang sedang mel4nda.

Perkara itu dikongsi Harith menerusi sebuah entri di akaun Instagram miliknya buat tatapan umum.

Harith mengajak orang ramai untuk memikirkan nasib orang lain yang lebih m4lang ketika negara berhadapan detik sukar ketika ini.

“Saya memiliki perniagaan SME, mungkin boleh jadi saya hil4ng perniagaan dalam masa enam bulan, mungkin juga akan menurun taraf kereta dan rumah.

“Tetapi fikirkan senario golongan B40, mereka menanggung masal4h hari ini, tiada makanan untuk dimakan, bayi tiada susu, kanak-kanak kelaparan, perspektif kita boleh membantu,” tulisnya.

Dalam pada itu, Harith menambah, situasi yang sukar mampu membuatkan manusia menjadi kuat untuk mengharunginya.

“Kadang-kadang, situasi yang sukar membuatkan kita kuat dan boleh jadi yang terbaik, lihatlah sekeliling, ada orang bernasib lebih mal4ng daripada kita,” tambahnya di ruangan kapsyen.

Perkongsian itu kemudiannya mendapat perhatian dari para pengikut Harith, rata-rata mereka bersetuju dengan pendapatnya itu.


Sebagai rakyat Malaysia, mari kita sama-sama bersikap positif dalam mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan dari pihak kerajaan untuk  menghentikan penul4ran w4bak C0VID-19 dengan segera.

Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan menggunakan sabun selama sekurang-kurangnya 20 saat, pakai topeng muka ketika perlu, gunakan ‘sanitizer’, amalkan penjarakkan sosial serta lakukan semua perkara yang boleh menceg4h COV1D-19!

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*