“Air M4ta Meng4lir Di Celah Mask,” Ebit Lew Kongsi Rint1han Petugas Barisan Hadapan

Peng0rbanan yang dilakukan oleh barisan petugas kesihatan pada ketika ini dalam membantu membendung jangk1tan C0vid-19 sememangnya perlu dihargai dan diberi pujian yang setingginya.

Tanpa mengenal penat l3lah, mereka bersedia untuk berk0rban masa dan tidak bertemu ahli keluarga sendiri.

Keperitan yang dilalui mereka dapat dibayangkan menerusi nukilan yang dikirim oleh Ustaz Ebit Lew menerusi laman Facebook.

Seb4k jer dari tadi,saya sampai jer berlari-lari Dr, Nurse, MA, guard, cleaner..senyum sampai telinga semua. Minta saya beri nasihat. Mereka dah d0wn pen4t sangat. Saya cakap betapa besar pengorbanan mereka. Setiap peluh susah sed1h diberikan pahala, diampunkan d0sa dan dinaikkan d4rjat.

Cov1d 19 buat kita terp1sah dengan semuanya. Dah tak pelvk c1um anak sangat dah. Semuanya berbeza dah. Hanya Allah yang membalas segala susah payah semua dan kes3dihan. Allah yang akan membalas semuanya.

Gambar: Ebit Lew

Ramai men4ngis jer masa beri nasihat. Air mata mengalir di celah mask. Merah mata semua men4ngis. Lepas tu ceria ajak bergambar. Hampir semua tempat pergi minta nasihat dan kata semangat.

Gambar: Ebit Lew

Syukur hari ini kami ke 6 tempat klinik kesihatan au2 keramat, kk taman ehsan,kk selayang baru,kk rawang dan hospital serdang dan hosital putrajaya. Hantar aircond, kipas,face shield, cover plastik, dan barang-barang kering biskut,roti dll.

Gambar:Ebit Lew

Syukur dapat beri motivasi dan semangat. Kita bantu mereka yer dengan stay at home dan jaga diri-diri masing-masing baik-baik.

Terima kaseh semua team pkum. Terima kaseh Abang Azman dan team BMWMCM. Semoga menjadi asbab kebaikan dan hidayah-ebitlew

Sumber: Ebit Lew

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Siakap Keli

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*